Koop je eigen studentenhuis


Nog steeds geen studentenkamer gevonden in jouw studentenstad? Niet getreurd want, het is mogelijk om je eigen studentenhuis of appartement te kopen. Je kunt als student namelijk een hypotheek afsluiten met hulp van je ouders. Lees hier hoe je dat doet.


Je ouders kunnen je helpen met het afsluiten van een hypotheek door garant te staan. Als student kun je waarschijnlijk niet zelfstandig een hypotheek afsluiten, omdat je inkomen hiervoor te laag is. Toch is het wel mogelijk om als student een hypotheek af te sluiten met het zogenaamde mededebiteurschap. Dit houdt in dat je ouders je helpen wanneer je zelf de kosten voor de hypotheek niet meer op kunt brengen.


Je betaalt de maandelijkse rente voor je hypotheek in principe dus zelf en je ouders springen bij in geval van nood. Zo ben je dus niet erg afhankelijk van je ouders. De hypotheekrente is dus van groot belang voor de hoogte van je maandlasten.


Hypotheken kunnen een vast of variabel rentetarief hebben. Variabele hypotheekrente is afhankelijk van de rentestand op de markt. Als deze rentestand laag is, pakt variabele rente positief uit voor de maandlasten van je hypotheek. Dit is geen ideale rentevorm voor studenten, want de hierdoor is de hoogte van je maandlasten erg onzeker.


Een hypotheek met vaste rente biedt meer zekerheid dan een hypotheek met variabele rente en dat is precies wat studenten nodig hebben. Je betaalt dan een vast rentepercentage over een bepaalde periode. Deze rentevaste periode kan uiteenlopen van één jaar tot meer dan twintig jaar. In de regel geldt: hoe korter de rentevaste periode, hoe lager je hypotheekrente.


Er zijn bij hypotheken verschillende vormen van aflossing mogelijk. Wanneer je een gedeelte van je hypotheek aflost betekent dat, dat er een deel van het huis van jou wordt. Hoe meer je aflost, hoe groter je kapitaal wordt. Voor studenten is het vooral van belang om de maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden. Een aflossingsvrije hypotheek waarbij er enkel hypotheekrente betaald hoeft te worden is waarschijnlijk de meest geschikte hypotheek voor studenten.
Comments

No Comments yet.

Submit your comment

Name
E-mail (not published)  
Comment
captchaType de code over:

 

directwonen

esteon